camera 45degree

Затворен цикъл – цифровата фотография (CCDP)

В съвременния свят цифровите технологии се развиват с шеметна скорост. Техническите разработки повишават чувствително параметрите на цифровите видеокамери и фотоапарати с всеки изминал ден. Отдавна снимките направени с цифров фотоапарат имат по-висока резолюция от тези, взети от обикновена камера. За нуждите на нискобюджетните охранителни видеосистеми могат да се послужат и сравнително евтините цифрови апарати като се използват в ролята на видеокамери, чрез използването на CCDP софтуер, който контролира камерата от компютъра.

По този начин снимките от фотоапарата автоматично се записват на компютъра през зададен интервал от време. Инсталацията става още по-функционална ако той е свързан с интернет, като по този начин става възможно дистанционното следене на изображенията от разстояние. Много добър вариант е да се комбинира прожектор PIR 1.3 мегапикселов фотоапарат снабден с флаш мемори карта, която да съхранява информацията.

Така изградената проста видеосистема избягва нуждата от компютър. Необходимо е само да свалите картата от апарата и да разгледате направените снимки. Това е много прост и елементарен за изпълнение вариант, който е и много по-евтин от инсталирането на специални видеокамери за наблюдение.  Трябва да имате предвид все пак, че и резулататът няма да е на професионално ниво.

Камери за наблюдение цени