videonabludenie-ofis

Защо ни е необходимо видео наблюдение

Какви начини можем да ползваме?

Възможността да наблюдаваме чрез камери своето ценно имущество или близки хора ни дават спокойствие по много начини. На първо място обектите, подлежащи на видео наблюдение са по-малко застрашени от посегателства, което само по себе си е надеждна охрана.

В кои случаи използваме камери за наблюдение?

Най-често охранителна техника, в частност камери се поставят в големи търговски обекти, където не съществува физическата възможност да се следят престъпните действия на различните хора.

Охраната на магазини и заведения, чрез видео наблюдение може да се приеме и, като наблюдение на работното място, тъй като камерите показват и действията на персонала, заедно с тези на клиентите, което за много работодатели е не по-малко важно.

Камерите, поставени на видно място и дори придружени от предупредителни табели, че обектът се наблюдава на живо често имат превантивна функция, тъй като тяхното наличие обикновено разколебава нарушителите да извършат неправомерни действия.

Колко струва охраната чрез видео наблюдение?

Техниката за наблюдение сама по себе си не е евтина, особено ако ни дава детайлна картина от обекта, който охраняваме. Цената за видеоохрана зависи от системата, която ползваме, площта, която охраняваме и броя на камерите, които сме монтирали.

Всяка цена, платена за изграждане на система за наблюдение е напълно оправдана, независимо колко пари сме похарчили, защото ни дава възможност да опазим имущество с много по-голяма стойност или човешки живот, чиято цена е неизмерима.

Най-удобният начин за наблюдение

Напредването на технологиите, в частност компютърните технологии ни позволява да извършваме видео наблюдение през интернет, като в реално време получаваме картина от своя дом или търговски обект, която можем да видим на монитора на своя телефон, таблет или лаптоп.

Онлайн наблюдението ни дава рядката възможност да бъдем напълно спокойни, че нашите близки и собственост не са застрашени по никакъв начин, което ще ни спести излишно безпокойство по време на ваканция, важна бизнес среща или докато извършваме отговорна работа.

Цифрови камери за видеонаблюдение от V Maxprotect