Все още нямате видеодомофон? Какво чакате?

Защо ви е необходим видеодомофон?

Видеодомофон или поне такъв, какъвто го познаваме днес имат голяма част от живущите в новопостроени жилищни блокове или модерни кооперации. Въпреки съвсем достъпната им цена и огромните предимства, които те дават, видеодомофонните системи все още не се използват масово от българския потребител.

Видеодомофонът може да се сравни по ефективност и функции с портиера, но за разлика от него, домофонът с камера изисква много по-малко финансови средства. Той почти не се нуждае от поддръжка, консумира много малко електрическа енергия и единствените пари, които ще похарчите за него са тези при покупката на устройството и монтажа.

Домофонът ви дава възможност да комуникирате напълно безопасно с всеки, който позвъни на врата ви, без какъвто и да е физически контакт. Докато класическият домофон ви дава възможност да общувате само вербално, то модерният видеодомофон ви позволява да виждате лицата на всички посетители, както и да се информирате за техните намерения. Куриери, служители на реда и близки хора – всички тях можете да видите с помощта на монтираната на входа камера, така че да си осигурите максимално спокойствие.

Коя видеодомофонна система да изберем?

Ако сме успели да ви убедим в предимствата на видеодомофона или сами сте установили, че се нуждаете от такава система е много важно да знаете с какви качества трябва да разполага тя, за да може да ви служи по-най-добрия начин. Много собственици на жилища решават, че възможностите на всички системи са еднакви и се хвърлят на най-евтиния модел, но бързо осъзнават, че системата не е особено ефективна и не им върши голяма работа.

За да имате отлично средство за наблюдение на входната врата е важно да изберете по-съвършен модел домофон, макар и цената му да е по-висока. Имайте предвид, че колкото повече средства вложите в домофонната система, толкова по-дълго и качествено ще ви служи тя. Консултирайте се със специалист, относно вида и марката на системата, така че да изберете тази, която е най-подходяща за вашия дом.

Изключително важно е външната кутия на домофона и камерата да бъдат 100% водоустойчиви, особено ако над входа няма навес, който да пази фината електроника от дъжда. Недопустимо е да купувате система, която няма защита срещу влага, ако планирате да я монтирате на място, където дъждът ще я намокри. Системата може да бъде намокрена и умишлено, така че дори да е монтирана на защитено от дъжд място, тя отново може да бъде лесно повредена.

Външната кутия и гнездото на камерата трябват да бъдат също и вандалоустойчиви, особено ако живеете в сграда, в която входът не се охранява от портиер или охранител, каквито са повечето жилищни блокове у нас. Вандалските прояви могат да ви оставят незащитени срещу нападатели, затова не пестете средства, ако наистина искате да си осигурите сигурност и спокойствие.

Нещо, което малко хора осъзнават е, че камерата на видеодомофона трябва да разполага с инфрачервена подсветка. Нощното наблюдение е изключително необходимо, тъй като посетителите, които могат да почукат на вратата ни през нощта обикновено са тези с недоброжелателни намерения и изобщо хора, чието присъствие е желателно да избягваме.

Видеонаблюдение от V Maxprotect