hd-kameri-za-nabludenie

Кое определя високото ниво на изображение на охранителните камери за наблюдение

Какви компоненти включват различните модели?

Охраната, чрез камери за наблюдение е навлязла масово в нашето ежедневие и ако вече сме свикнали, че от всеки ъгъл, във всяка сграда и всеки търговски и обществен обект ни наблюдава и записва видеокамера, то едва ли сме напълно запознати с това, каква апаратура се използва при различните видове наблюдение и от какви компоненти се състои тя.

Камери с висока резолюция

В зависимост от качеството на изображението, което искаме да виждаме, камерите могат да бъдат с повече или по-малко ТВ линии, като тяхното количество определя яснотата на картината. Ако желанието ни е да виждаме ясно детайли, като лица, номера на коли и други подробности е добре да изберем модел с по-висока резолюция на изображението, т.е. с по-голям брой ТВ линии.

Фотоматрицата, която камерата ползва също е важна и ако наистина се нуждаем от висока резолюция е добре да изберем светлочувствителен сензор с високо качество, тип CCD, който ще ни осигури добро наблюдение, в случай, че сме подбрали правилно всички компоненти на системата.

Зрителният ъгъл, покриван от камерата за видеонаблюдение също е важен. Той се определя от големината на лещата, вградена в конкретния модел, ето защо ако целим да имаме по-широк зрителен ъгъл, върху по-голям периметър от нашата собственост трябва да изберем камерата с най-малка леща, препоръчана от специалист по охранителна техника.

Видеорекордер

Видеорекордерът е устройството, което приема сигнала, излъчван от камерите, като го компресира и съхранява на твърд диск, при охрана с камери за наблюдение и запис. Той има функция на координатор между различните компоненти на системата, като междувременно може да изтрива записи при запълване на паметта.

Мрежовият видеорекордер се използва при свързване на ip видеокамери, като видът и големината на камерите не е от значение. Те могат да бъдат големи, външни камери или мини камери за наблюдение на живо с различни нива на изображението, както и покриващи различен периметър на наблюдение.

Видеонаблюдение от V Maxprotect