vidove-videonabludenie

Видове видео наблюдение

В кои случаи се нуждаем от охранителни камери?

Охраната чрез видео наблюдение е най-ефективният и лесен начин да осигурим надеждна защита на своето имущество и близки хора и не случайно все повече хора прибягват към този тип охранителна техника, за да следят какво се случва, когато и както им е удобно.

Кои видове видеонаблюдение се ползват най-често?

  • През интернет. Онлайн наблюдението дава безброй предимства на хората, които искат да наблюдават по всяко време своята собственост или близки хора. Удобството на този вид наблюдение се състои в това, че на монитора на своя телефон, таблет или лаптоп, с помощта на специална програма всеки може да получава изображението, което го интересува от всяка точка на света, в реално време.
  • Наблюдение на работното място. Този вид наблюдение навлиза все по-масово в ежедневието на много хора. Работодателите искат да бъдат сигурни, че техните работници изпълняват стриктно своите задължения, ето защо те се възползват от възможността да виждат на живо, какво се случва в техния търговски обект или производствено помещение.
  • Скрито наблюдение. То се прилага, с цел да се установят и докажат нечии неправомерни действия. За целта се ползват малки камери за видео наблюдение, които се монтират, така че да останат скрити за човека или хората, чиито действия са обект на наблюдение. Скритото видео наблюдение често ползва не само картина, но и аудио сигнал, за да бъдат чути и записани уличаващи реплики.
  • Външно наблюдение. Най-удобният начин да се осигури надеждна охрана на открити пространства, без да се ползват услугите на пазачи е употребата на външни камери, покриващи всяка част от собствеността. По този начин може да се следи случващото се на живо, на запис или да комбинирате с охрана, наблюдаваща обекта на монитор.

Различните начини за видеонаблюдение се предлагат на различни цени, които обикновено сме готови да платим, защото дори високите суми са напълно оправдани, след като ни дават сигурност и ни предпазват от посегателства.

Камери за наблюдение цени