videonabludenie-za-doma

Видове камери за видеонаблюдение

Има ли съществена разлика между тях

Различните системи за охрана при наблюдаване на даден обект ползват различни камери за видеонаблюдение, като всяка от тях варира, като качество на изображението, възможност за пренасяне на сигнала и цена.

Охранителните камери, предлагани от фирмите за специализирана техника биват аналогови и цифрови и всеки един от двата вида има своите предимства при определени обстоятелства.

Аналогови камери:

Тъй като качеството на изображението се определя от броя ТВ линии, а аналоговите модели предлагат изображение от 420 до 700 ТВ линии, то този тип охранителни камери са подходящи, когато се търси висока резолюция на картината.

Независимо дали са външни или вътрешни, аналоговите видеокамери позволяват да се наблюдават детайли, като лица, номера на коли и злонамерени действия.

За да ползвате аналогови камери е неободимо да разполагате със съответния модел видеорекордер, който компресира и преобразува сигнала, така че да бъде видян на монитор от охраната или от собственика на обекта.

Дигитални камери:

Тяхното предимство се състои в това, че не се нуждаят от видеорекордер, който да компресира и преобразува сигнала, излъчван от камерата. Те могат да се свържат доректно към компютър и така да се наблюдава картина от охранявания обект в реално време.

Дигиталните камери дават по-ниско качество на изображението, но са подходящи за охраната на големи открити пространства, където детайлите не са от значение.

Безжичните камери за видеонаблюдение са едни от най-предпочитаните за охрана през интернет. Те нямат нужда от DVR устройство, за да функционират, тъй като е достатъчно просто да се включват към съществуващата мрежа, което ги прави 100% функционални.

IP камерите дори не се нуждаят от инфра червена подсветка, понеже имат способност да увеличават неколкократно изкуствената светлина и да дават добра яснота на картината. Те са устойчиви на атмосферни влияния, разполагат с отопление и вентилация и имат вход за микрофон, осигуряващ не само картина, но и звук от охранявания обект.

 

Системи за видеонаблюдение от V Maxprotect