napravisam-videonabludenie

Видеонаблюдение – направи си сам

Видеонаблюдението отдавна е една от най-добрите и предпочитани опции за охраняването на апартамента, къщата или офиса. Много хора вече закупуват и използват видеонаблюдение, което с развитието на техногогиите става все по-достъпно и популярно, тъй като позволява да имате достъп от всяка една точка през интернет. Инсталирането на система за видеонаблюдение обаче е стъпката, за която хората не се замислят, докато не им се наложи да я направят. Вариантите са или да си платите на професионалисти, които да извършат монтажа на системи за видеонаблюдение на приемлива цена или да го направите сами. Решението не е лесно за взимане, затова е добре да се информирате за плюсовете и минусите  и на двата метода.

Видеонаблюдение, което да сглобите сами

Системите за видеонаблюдение, които се продават като “направи си сам” са предварително подбрани и подготвени. В техните комплекти се съдържат нужния брой камери, записващ видео рекордер, всички необходими кабели, букси и други неща, които са нужни за монтирането и свързването на охранителната система. Рекордерите, които се използват в тези комплекти, най-често са цифрови записващи рекордери, които предварително са настроени да записват при дадени условия, например при движение. В комплектите “направи си сам” охранителните камери, които се предлагат са от нисък или среден клас. В по-скъпите комплекти може да получите и камери, които предлагат видеонаблюдение на места с ниска осветеност. “Направи си сам” са предназначение за хората, които не разбират от инсталиране на охранителни системи и не предизвикват особени трудности и не изискват големи умения, за да бъдат сглобени.

Професионални охранителни системи за видеонаблюдение

Професионалните охранителни системи са коренно различни. Те ще ви струват повече пари, но при тях получавате и повече. Професионален екип оглежда мястото, което ще бъде наблюдавано, определя броя на нужните камери, какъв тип най-добре би се справил за конкретните условия и къде ще бъде най-добре да бъдат разположени камерите за видеонаблюдение. При професионалното видеонаблюдение финните настройки и детайли, както и подбора на камери и тяхната функционалност могат да подобрят неимоверно много качеството на вашето видеонаблюдение и охранителна система.


Имайки предвид тези фактори, обмислете какво място ще охранявате, какъв бюджет имате и какви са условията, при които ще трябва да функционира видеонаблюдателната техника. Тогава вие най-добре и точно ще може да определите дали ще ви бъде нужна професионална охранителна система или “направи си сам” видеонаблюдение.

Цифрови камери за видеонаблюдение от V Maxprotect