Секретни брави

Секретни брави за по-голяма сигурност у дома

Не всички секретни брави за еднакво надеждни…

Секретни бравиРазличните модели секретни брави предлагат различни нива на сигурност. При едни надеждността е по-голяма, отколкото при други. Това обикновено зависи от цената, макар че не само тя е от значение. Съвсем естествено, по-трудните за отключване модели секретни брави, при които има вложена повече хитрост и изобретателност, са по-трудни за отваряне от зложелатели.

По-сложните модели излъчват респект…

Ако трябва да бъдем съвсем честни, трябва да кажем, че престъпниците на практика нямат никакви прегради и задръжки, а тяхната изобретателност съвсем не отстъпва на тази, която инженерите са вложили в изработването на сложни заключващи системи и секретни брави. На практика, едва ли има брава, която да не може да бъде отворена по никакъв начин, но при по-сложно изработените модели това най-вероятно би отнело не малко време. Хубавото за обикновения човек в този случай е, че дори и да има в жилището си ценности, които да представляват обект на интерес от страна на престъпното съсловие, най-вероятно бандитите няма да тръгнат да се занимават с вашата врата, защото това би им отнело много време, а за тях най-вероятно времето няма да е нещо, което да пилеят докато се опитват да проникнат у вас.

Каква секретна брава да изберем за по-голяма сигурност?

Изключително важен момент в повишаването на сигурността у дома е да се помисли за бравата и за вратата. Макар че тук искаме да поставим акцент на поставянето на надеждна секретна брава, това е на практика безсмислено занимание ако преди това не сте поставили и надеждна врата. Постарайте се да монтирате метална врата. Колкото по-подсилена, толкова по-добре. Бравата е равна по важност. При избора на секретна брава имате голямо разнообразие от опции, а цените варират от 5 – 10 лева за най-евтините модели, та като се стигне до няколко стотин лева за моделите, които освен стандартно заключване включват и електроника. Някои от тях дори не могат да се монтират в самата врата и се поставят в касата, което придава допълнителна надеждност. Разбира се, не всеки човек има ресурса да инвестира цяла заплата в поставянето на секретни брави и други подобни, но все пак, не е добре да се насочвате към най-евтините продукти на пазара когато става въпрос за сигурност.

Видеонаблюдение от V Maxprotect