sistemi-za-nabludenie

Различни системи за видеонаблюдение

Какво ни предлага пазарът?

В стремежа си да открием най-подходящия начин да опазим своето имущество от посегателство, обикновено стигаме до избор на системи за видеонаблюдение, които имат основно предимство пред всички останали методи за охрана с това, че ни дават възможност да се уверим с очите си, че всичко ценно за нас е непокътнато.

Какви начини за наблюдение ни се предлагат днес?

В зависимост от това какъв обект охраняваме, неговата площ и целта на наблюдението, специализираните фирми за охранителна техника ни предлагат огромен избор от модели и възможности.

На първо място, обаче е редно да уточним, колко ценно е за нас нашето имущество и, според отговора да преценим, каква цена сме готови да платим, за да го наблюдаваме периодично или непрекъснато.

  • Наблюдаване на открити пространства. За този тип наблюдение ни трябва система, включваща външни камери и най-вече камери с инфрачервена подсветка, тъй като откритите пространства са най-застрашени от посегателства нощем.
  • Наблюдаване през телефона или компютъра. За този вид охрана ни е необходима система, която да преобразува и изпраща картината, излъчвана от камерата през интернет. Този метод ни дава огромната възможност да виждаме на живо, в реално време, от всяка точка на света, какво се случва с нашия дом, търговски обект или собственост, намираща се на открито.
  • Надзор над наети работници. Системите за наблюдение на работното място дават голямо успокоение на много работодатели, тъй като те им позволяват да следят дали, наетият от тях персонал изпълнява стриктно поставените задачи, дали не уврежда и краде имущество и дали тяхната безопасност и сигурност е застрашена по някакъв начин.

Видовете системи и начините, позволяващи ни да виждаме всичко важно за нас са много и различни, като цена и техника на изпълнението. Независимо дали ще наблюдаваме онлайн, ще записваме събития и ще ги проверяваме при нужда или ще ползваме жива охрана, която да следи мониторите в реално време, ние ще имаме пълна сигурност и спокойствие, че всичко е под наш контрол.

Камери за наблюдение цени