инсталиране на електромагнитна брава

Предимства и недостатъци при инсталиране на електромагнитна брава

инсталиране на електромагнитна браваНапоследък с напредването на новите технологии все по-често чуваме да се говори за поставяне на електромагнитна брава. Мнозина не са на ясно какво точно представлява тя, а други вече са поставили такива на своите входни врати към жилищните кооперации. Не малко хора искат да инсталират подобен заключващ механизъм просто защото им изглежда модерно и интересно, но истината е, че една електронна брава си има и положителни, и отрицателни страни, а нейният принцип на работа съвсем не е най-доброто решение на всеки проблем.

Предимствата на инсталирането на електромагнитна брава

Поставянето на модерна и високоефективна електромагнитна брава определено си има много предимства. Вероятно едно от най-големите от тях е изключителната бързина и лекота, с която могат да се отварят и затварят електромагнитните брави. Това може да стане с чип, с помощта на специална карта или пък дори с използването на всеки един съвременен и високофункционален смартфон. Модерната електромагнитна брава се счита за най-доброто към този момент решение за инсталиране на входна врата на жилищна кооперация. Препоръчва се също така в редица случаи на обществени и административни сгради и много други подобни. При инсталирането една електромагнитна брава определено създава много по-малко трудности и пречки, отколкото инсталирането на друг заключващ механизъм. Самата процедура приключва за много по-кратко време и ако евентуално възникне повреда, то тя се отстранява много по-бързо, отколкото е средното време за отстраняване на повреда от класическа брава. Специалисти добавят също така, че електромагнитната брава не е особено податлива на амортизация, което значително удължава живота ѝ и я прави желан избор за места, на които се наблюдава голямо текучество на хора.

Недостатъци при инсталирането на електромагнитна брава

Макар че инсталирането на електромагнитна брава предлага редица улеснения за потребителите, това не е задължително най-сигурното и гарантиращо безопасност решение. Според специалисти, поставянето на електромагнитна брава у дома може да постави нашата собственост в опасност, защото при евентуално прекъсване на източника, който подава енергия към бравата, тя може временно да спре да функционира, което означава, че домът ни няма да бъде заключен и съответно няма да бъде защитен. От тази гледна точка, поставянето на електромагнитна брава на входна врата на жилище не е препоръчително и със сигурност има доста по-подходящи решения.

Система за видеонаблюдение от V Maxprotect