Поставяне на бариери

Поставяне на бариери в затворени жилищни комплекси и офиси

Поставяне на бариериПоставянето на бариери може и да не обещава 100% сигурност, но това положително ще повлияе на реда и на спокойствието във вашия дом или офис. Най-малкото, това със сигурност ще реши проблемите ви с паркирането, както вашите така и тези на вашите съседи или колеги. Хубавото в случая е, че цените на тези системи стават все по-достъпни, а качеството постоянно расте.

Поставяне на бариери в затворени жилищни комплекси…

Едно от предимствата да се живее в затворен жилищен комплекс е усещането за неприкосновеност от външни лица. До голяма степен това зависи и от охраната на паркинга и гаражите, което ще позволи достъп единствено на живеещите в нея. Поставянето на бариери далеч не означава, че ще трябва да излизате от автомобила си прибирайки се у дома. Съвсем не. Всъщност бариерите в наши дни могат съвсем лесно да се управляват с помощта на дистанционно управление без дори да смъквате прозореца на колата си.

Поставяне на бариери в бизнес комплексите…

Поставянето на бариери, които да ограничат достъпа на неоторизирани превозни средства към бизнес сградите е най-добрият начин, по който може да се регулира ползването на парко местата в сградата. Много често ако липсват бариери се стига до това, че парко местата, които са предназначени за служители на съответната фирма или компания биват заети от външни лица. Това затрднява служителите да стигнат до работните си места на време и може да предизвика големи загуби за бизнеса когато се постави чертата в края на годината. По тази причина, поставянето на бариери е отлично решение, което много бързо може да разреши проблема.

Бариерите не оказват сериозно подобрение на нивото на сигурност…

Докато бариерите имат многобройни предимства, сред тях има и няколко недостатъка. Основният от тях е, че поставянето на бариери ограничава притока на автомобили, но това не въздейства ограничаващо и на хората. Ако зложелател реши да навлезе в паркинга или в зоната оградена от бариера, системата едва ли ще го спре. Това е причината, поради която тези устройства рядко се монтират с цел сигурност. Има обаче и някои изключения. Това е когато бариерите са от типа на плъзгаща се врата, през която няма как да се премине освен ако не отворите. Повишаване на нивото на сигурност може да се достигне и ако бариерите се управляват от портиер, който индивидуално да преценява кога е безопасно да допусне външни лица, независимо дали те са с или без автомобил.

Системи за видеонаблюдение от V Maxprotect