headerImage3

Охранителни системи

Системите за видеонаблюдение са много разнообразни, като започнем от една евтина камера и един компютър и стигнем до скъпите системи със сървъри,видеокамери,сензори за движение и така нататък.

Когато си избираме системата за сигурност трябва първо да сме наясно за какво искаме да ни служи, дали само да наглеждаме персонала кога идва на работа и какво прави или да наблюдаваме всичко и да знаем всичко каквото става във охраняемата зона.

Ако мислите да използвате системата само от време на време то тогава няма смисъл въобще от нея, по добре инвестирайте парите някъде другаде.

Но след като сте инвестирали пари вече във нея,трябва да намерите и обслужващ персонал или да наемете фирма която да я поддържа за да нямате главоболия след това.

Също така има значение и какво мислите да охранявате ако мислите да налеете хиляди за да охранявате стока за 500-600 лева то тогава се губи смисълът от всичко, напразно похарчени пари, но ако мислите да охранявате нещо голямо то тогава тези инвестиции са си отишли на точното място.

При изграждане на цялостна охрана на обект, може да се комбинират различните системи за сигурност и охрана. Например при нарушаване на периметъра, системата за периметрова охрана регистрира точно място на проникване, известява дежурните екипи и подава сигнал към системата за видеонаблюдение и контрол. Тази система от своя страна, автоматично насочва някоя от камерите си към точката на проникване и подава информация в реално време за обстановката и така екипите пристигат подготвени на място.

IP камери цени