Обхват и надеждност на различните уреди за подслушване

Да разберем какво говори, прави или даже мисли някой винаги е било от огромно желание за човекът. Подозираме, че даже по времето на праисторическите хора, облечени в необработени кожи, първите хора, изправени до стените на пещерите си, са се ослушвали за необичайни и твърде интересни звуци в пещерата на съседа.

И в стремежа си да научат все повече и повече, те са стигнали до техническия прогрес и създаването на мулти мега силни устройства, които да правят много по-лесно подслушването. Къде, къде е по-лесно да си сложиш един от безбройните уреди за подслушване, в телефона, стаята или на друго място, и да подслушваш човека, който си набедил за мишена, отколкото да слухтиш по вратите и прозорците. И разбира се обхватът е много по-голям.

Заради развитието на технологиите и комуникациите, паралелно с тях се развиха и шпионските уреди за подслушване. Вече няма да срещнете тези от старите филми, които представляват огромни кутии, които едно че нищо не хващат, а другото е, че са огромни и няма как да ги скриете, ако искате да чуете нещо. В момента, както много технологични устройства, и тези уреди за подслушване са сведени до възможно най-компактните размери.

Вече няма нужда да се притеснявате, че ще ви видят или пък, че трябва да ползвате монокъл, но от онези с размери на сателитни чинии. Новите уреди за подслушване разполагат с приемник, който е не по-голям в повечето случаи от стандартна кутия за цигари, микрофон, който играе ролята на предавател, който също е изключително малък. В повечето случаи микрофонът е безжичен и играе ролята на бръмбар, който може да се закачи на всяко място, на което да остане незабелязан. Лошото е тук, че ако обектът на вашите подслушвания се отдалечи прекалено много, улавянето на сигнала става много трудно.

Един такъв комплект за подслушване е уникалният комплект от подслушвател и приемник със собствена честота. И двете части на комплекта са с акумулиращи батерии, което дава възможност за слушане на пълни 24 часа, ако разбира се бъдат включени през това време. Дори може да записвате това, което чувате, ако поставите допълнителния кабел в извода на приемника, а другият край се поставя в записващо устройство. На открити пространства този приемник има възможност да долавя сигнала на микрофона на един километър.

Микрофонът е невероятно чувствителен и може да долавя и най-тихите звуци. Така че ето, вече няма да има тайни за вас, нито колежките, нито гаджето ще може да скрият каквото и да било. Но разбира се, ако отидете на почивка или в командировка, положението се променя. Е, и за тогава има решение. Просто ще ползвате мобилния на любимото като предавател или високоговорител. Уредът, който позволява това има порт за сим карта. Слагате сим картата в порта, набирате номера на картата и микрофонът се включва без никаква следа, която да показва, че телефонът изведнъж е сменила статута си.

И което е по-важно, може да слушате даже и подслушваният да не разговаря по телефона, а само го е оставил на масата в заведението или в джоба си и разговаря с някой. В този случай обхватът е доста голям, даже на другия край на света може да чувате какво става.

Системи за видеонаблюдение от V Maxprotect