Нужен ли ни е СОТ в жилището ни?

Едва ли съществува някой, който да не е чувал за сигнално-охранителна техника ( СОТ ) както и това, че този вид техника се използва да защита и охрана на различни обекти независимо дали са търговски помещения, офиси или частни домове.

В последните години и у нас този начин на охрана на обекти започна да се прилага все по – често при търговските обекти и офисите, тъй като СОТ осигурява спокойствието на собствениците на обектите, които с минимални разходи получават 2 4 часова охрана на стоката и имота си.

От една страна се пестят средства за постоянна „жива” охрана, а от друга в случай на инцидент в търговския обект фирмата за охрана на обекта носи отговорност за нанесените му щети.

Въпреки ползите от монтиране на СОТ, незнайно поради каква причина българинът рядко използва този вид охранителна техника за опазване на дома си.

В този кратка публикация ще се опитаме да ви запознаем с преимуществата на това да поставите СОТ у дома си.

Преди всичко този тип техника за охрана е много подходяща в случаите, когато през голяма част от денонощието липсват хора в къщи. Напълно нормално е всеки един от нас да обича дома и вещите си и да иска да ги опази от крадци и апаши и монтирането на СОТ може да му свърши чудесна работа. Поставяйки сигнално – охранителна техника в дома си можете да бъдете спокойни, че дома и вещите ви се охраняват денонощно и в случай на подаден сигнал от СОТ до няколко минути специализиран екип ще дойде на място в дома ви.

Освен това можете да изискате и видеонаблюдение на дома си като по този в случай да нарушение или кражба в дома ви можете да предоставите записите от видеонаблюдението на разследващите органи и така да помогнете на разследването.

Видеонаблюдение на работното място и в дома