novo-videonabludenie

Напредък и развитие на съвременното видеонаблюдение

Старият принцип с ново приложение

Видеонаблюдението се практикува, откакто правоохранителните органи в щатите започват да наблюдават, посредством CCTV (closed circuit tv) камери определени обекти в началото на 60-те години на миналия век. Днес, макар че основният принцип е запазен, това което се случва зад обектива на камерата е много далеч от представата как някой охранител седи пред монитор и наблюдава случващото се часове наред.
Дигиталните и интернет базираните технологии направиха по-лесно и по-евтино изграждането и монтирането на система за видеонаблюдение. Днес е много малко вероятно да не попаднете на камера, която Ви наблюдава на улицата, на работното място, в магазина или в която и да е обществена сграда.

Как се развиха модерните технологии в наблюдението?

Много агенции вече използват основни системи, позволяващи на оператор, наблюдавайки на живо да може да запази определени сцени за основен преглед и анализ на по-късен етап. Последните технологии в софтуера и хардуера обещават да намалят още повече цената, докато в същото време разширяват покритието и предоставят аналитични способности на системите за наблюдение, които могат значително да подобрят охранителната дейност.

Най-новата иновация във видеонаблюдението е софтуер, анализиращ съдържанието на записа от камерите. Днес, вместо да наемете охранител, който да наблюдава монитора 24 часа в денонощието можете да наблюдавате онлайн в случай, че програмата изпрати сигнал за специфична активност в охраняваната зона.

Напредък на видеозаписващата система

Разбира се способностите на новите системи за видеонаблюдение зависят изцяло от възможностите на хардуера, който приема и преобразува сигнала. Много видео системи са сбор от дигитални и аналогови камери, но ключова роля за проследяване и анализ на записа играе дигиталния видео рекордер (DVR).
Дори да получите картина с висока резолюция от аналоговата камера, без DVR рекордер Вие няма да имате възможност да използвате дигиталните възможности на системата за внимателен преглед, като например да увеличите (зумирате) определен кадър за детайлен анализ на записа.

Система за видеонаблюдение от V Maxprotect