Най-надеждният подслушвател

На този въпрос лесно може да се отговори – най-надеждният подслушвател е този, който ви върши работа. Как обаче да разберем кой ще е той? Първо трябва да сте наясно какво точно ви трябва – подслушвател с обхват или пък софтуерен подслушвател, който не е нищо друго освен програма, която се инсталира в телефона, мобилния на човека, който искате да разберете какво крие от вас, и спокойно може да си го слушате.

Един физически, ако може така да се изразим подслушвател, се състои най-общо от микрофон и приемник. В зависимост от това какви са характеристиките на тези уреди, зависи и какво ще може да чуете. При физическите подслушватели е много важно какви прегради има по пътя на сигнала, защото ако има коли, сгради или други подобни, обхватът значително се намалява. Наскоро например на българския пазар излиза невероятен комплект подслушвател, който включва микрофон, предаващ с кристална чистота на цели 1000 метра. Разбира се трябва да няма пречки по пътя на тези 1000 метра.

Също така има и много чувствителен приемник, който да може да приема всякакъв звук, от която и да е посока. Той има и вграден високоговорител, което го прави идеален за разговори, доловени на дълги разстояния. Имате възможност и за включване на рекордер, който може да ви запише разговора, който сте чули и така да го използвате при дадени обстоятелства като доказателство. Освен това разполагате и със слот за слушалки.

Много голямо удобство е, че този комплект работи и с презареждаема литиево-йонна батерия, и с две батерии ААА, които позволяват при привършване на захранването да си довършите шпионската работа. Върши идеална работа, ако например се намирате в жилището си на тераса, балкон или прозорец, и искате да чуете какво си говорят приятелят ви и някоя жена, която не познавате или пък просто ви гризе любопитството като видите двама души да разговарят. А може би просто си скучаете. Каквато и да е причината обаче, факт е, че ще успеете да чуете и дори запишете разговора, който не стига до вашите уши.

Другият вид подслушвател са софтуерните продукти, които излязоха наскоро, или по-точно с развитието на комуникациите. В отговор на нуждите на някои хора да знаят всичко, което се случва около тях, производителите на шпионски атрибути, а и дори някои любители, стигнаха до там да създадат и програма, която се “настанява” във вашият или телефона на някой, който искате да подслушате, маскира се успешно като реклама и превръща телефона в микрофон, който предава всичко, което се чува по или около него, стига само да е включен. Така че, ако си мислите, че след като не говорите по телефона си с някой, не могат да ви шпионират жестоко се лъжете.

От тук нататък какво ще изберете е въпрос на потребност или пък дори и възможност. По принцип софтуерните приложения са малко по евтини от физически подслушвател. А и човек носи навсякъде телефона си. За да чуете пък разговор с друг вид подслушвател, човекът трябва да е в обхвата му у да няма прегради по пътя на сигнала. Разбира се понякога се налага използването именно на този вид подслушвател. Така че какво ще изберете си зависи от вас.

Камери за наблюдение цени