видеодомофони

Колко по-полезни са модерните видеодомофони

видеодомофониДомофонната система е част от съвременните системи за контрол над посетителите, чрез която обитателите на дадена сграда получават възможност да чуят гласа на лицето, желаещо достъп до обекта. След този аудио контакт те го допускат до вътрешните помещения по своя преценка. Новите видеодомофони са устройства, проектирани на сходен принцип, но значително усъвършенствани чрез голям сензорен екран, и камера за създаване на снимка или видео клип.

Инсталацията на видеодомофон предоставя прекрасната възможност за визуална връзка преди постъпване на посетител. Тази функция предоставя изключително високо ниво на защита и се препоръчва от всички специалисти в сферата на сигурността. Модерните устройства, които са налични в магазини като Euromatica, разполагат със сензорен дисплей с ярки цветове и висока резолюция, което предотвратява объркване или погрешно разпознаване.

Всеки нюанс от лицето и облеклото на посетителят ще бъде регистриран от системата, а историята на посещенията се съхранява в база данни. Освен това, най-новите разработки извършват заснемане и запаметяване на всяко лице, позвънило на вратата, дори и при отсъствие на собствениците/мениджърите, отговарящи за обекта.

Тези функции, програмирани и зададени от специализиран софтуер, почти изключват необходимостта от вграждане на устройства за видеонаблюдение. Всъщност, голям процент от домофоните с екран, притежават по-ефективно устройство от стандартните записващи камери.

Домофонната камера се среща в една или няколко бройки при система за пропуск. Производителите оборудват видеодомофоните си с камери с много висока резолюция, които осигуряват невероятно детайлен запис не само на посетителите, но и на преминаващите в близост до сградата. Светлината не е фактор, тъй като снимките от тези домофони се получават ясни и ярки, дори и през нощта.

Накратко за предимствата на видеодомофоните

Домофоните със сензорен екран са много по-ефективен метод за контролиране на достъп до всеки обект. Те не са просто електронен механизъм, а охранителна система, разработена според най-съвременните изисквания в сигурността. Възможността за наблюдение на посетителите изключва рискът от подлъгване, чрез имитация на глас и осигурява изключително ясно изображение на лице.

Нещо повече – новите входни системи с видео връзка записват визуалните данни на всеки човек, преминал през контролната зона. Те автоматично разпознават лицето при повторно влизане и така, списъкът с обичайни посетители се систематизира, като дава предимство на идентификацията на непознати лица.

Модерният видеодомофон е компактно безжично устройство с вградена Wi-Fi връзка. Конструкцията му е допълнително предимство към останалите характеристики – благодарение на нея, може да се осъществява наблюдение на изключително широк периметър пространство. Той работи с мощни батерии и е напълно независим от електроразпределителната мрежа. Това осигурява непрекъсната възможност за наблюдение и записване на данни, и го превръща в перфектното устройство за проследяване на събития.

На кои функции да обърнем внимание при покупка

Ефективните екранни домофони разполагат с цветен сензорен LCD дисплей и подсветка на клавишите. Те трябва да имат позициониран порт за SD карта, която ще съхранява записаната от камерата информация, а самата камера обикновено е с висококачествен CMOS обектив, който създава изображения с невероятна детайлност.

Корпусът е устойчив на големи температурни амплитуди и обикновено е със защита от влага и намокряне. Обикновено при покупка се предлага с необходими инструменти за вграждане, както и с необходимите инструкции за целта. Дистанционното управление, както и зарядно устройство за камерата, също са включени към комплекта.