NightAccess-300x260

Малки ли са наистина шпионските аксесоари?

NightAccess-300x260Със сигурност всеки един от вас, ако не е любител на шпионските филми, то поне е чувал за всички онези шпиони, излезли изпод перото на световноизвестни и признати автори, а после и обезсмъртени на големия екран. И разбира се всички тези герои, за да е още по-ефектно си имат и помощни материали, ако можем така да ги наречем. Става въпрос за всички онези шпионски аксесоари, които благодарение на многото филми са станали символ на великия шпионин. Във филмите всички те са малки. А наистина ли е нужно да са такива?

Принципно, ако ще следите някой, който не искате да разбере, то тогава няма да го записвате с голяма камера или пък да сложите пред него подслушвател. Тъй като почти всяко едно устройство от тези шпионски аксесоари, се ползва, за да се научават тайни, затова и са толкова малки и поради тази причина се наричат и шпионски. Шпионинът е човек, който научава тайните на другите, като чете писмата, записва разговорите или просто следи някой. Ето защо няма как шпионски аксесоари да са големи, те просто няма да са шпионски тогава.

Един аксесоар, който сигурно на всеки някога тайно му се е искало да ползва, е софтуер за подслушване или микрофон, който прави същото. Софтуерът за подслушване е разработен сигурно от някой вбесен програмист, който е искал да знае къде ходи жена му. Просто няма друг начин, по който може да се нахъса един програмист толкова, че да направи нещо неморално. Така или иначе направил е голямо добро. Защото в днешното забързано ежедневие понякога изобщо не ни остава време да обърнем внимание на знаците, които крещят “Лъжец!”. А това е един сигурен начин да разберете, че нещо не е наред, ако не ви се каже в очите или човекът просто е решил, че един такъв двойствен живот му подхожда идеално.

Друг много купуван вид от тези шпионски аксесоари е камерата. Но не каква да е, а мини камера или такава, която се вгражда в различни предмети и ежедневни аксесоари. Разбира се тя освен за следене може да се ползва и за нещо много по-практично, а именно запис на любими събития – концерт или състезания, даже футболен мач, на които по принцип е забранено внасянето на записващи устройства. Или пък просто, ако ви помързява да държите камерата над главата си два часа. Такива камери са вградени в слънчеви очила или пък слънчеви шапки. Така че, ако имате някакви съмнения или просто искате да имате повод да се похвалите с нова и оригинална придобивка, една камера в слънчеви очила е идеална.

Друг вид от тези шпионски аксесоари, е мини хендсфрито, което обаче има две полета на изява – неморална и съвсем практична и нормална. Първата, както може и да се досетите е свързана с преписването на изпит. Днес почти няма ученик или студент, който да не е ползвал пищови. Но вече и пищовите на лист хартия не са модерни. Сега се ползват технически средства – телефони и мини хендсфри. И макар и преподавателите да се изучиха и да знаят, че може по телефона да бъде продиктувана темата, все пак има начин с едно мини хендсфри да се препише без да ви забележат.

Система за видеонаблюдение от V Maxprotect