Колко струва пускането на СОТ?

В наши дни, когато опитите за грабежи от частни домове зачестяват и броят им се увеличава с всеки изминал ден, обикновените хора, които и без друго с много лишения са постигнали нещо в живота си, започват да се чудят как да се защитят от евентуални набези на крадци. Някои избират стабилна метална входна врата, други не оставят дома си без човек, трети разчитат на късмета, че няма да се случи точно на тях, а четвърти решават, че най-добрият и сигурен избор е пускането на СОТ в дома. И наистина, последният вариант е най-добрият и удачен избор, когато искате да защитите дома си и вещите в него.

Имайте на предвид, че монтирането на такава охранителна система не е безбожно скъпо, а и спокойствието Ви е по-важно от няколко десетки лева, нали?! В тази тема ще се опитам да обобщя колко ще Ви струва да си пуснете СОТ в къщи, на вилата или в офиса.

В различните охранителни фирми цените се формират по различен начин, в зависимост от различни критерии. В общи линии обаче, при формирането на цената задължително присъстват няколко елемента. Това са самата сигнално охранителна система, нейният монтаж и такса за включване. Ако преди сте били клиенти на някоя такава фирма и притежавате нужното оборудване, то този критерии отпада при сформирането на цената – ще заплатите само таксата за включване, а може и нищо да не заплащате, в зависимост от условията на избраната фирма. Има и фирми, които предлагат оборудване под наем, вместо да се налага да го закупувате. Други фирми пък, предлагат безплатен монтаж при закупуване на нужното оборудване, а трети – безплатно оборудване при включване за определен период от време. Също така, различните фирми предлагащи СОТ услуги понякога правят промоции по различни поводи. Ако може да се възползвате от някоя такава промоция – още по-добре.

Абонаментната такса за СОТ, в повечето случаи е месечна. Някои фирми искат, при изграждането на охранителната система, да предплатите абонамента си за няколко месеца напред. При други, това не е задължително условие, но пък ако го направите, може да получите прилична отстъпка. Месечните абонаментни такси варират от около 20 лв за физически лица, до 40-60 лева на месец за фирми – охрана на офиси, складове и други производствени помещения.

За да получите актуална информация относно цените за монтаж и абонаментните такси за СОТ, може да потърсите в интернет. Почти всяка фирма разполага със собствен уебсайт, от където може да се информирате за всичко, което Ви интересува – предлагани услуги, цени, какво се включва в първоначалната цена и т.н. И ако все пак не откривате това, което Ви е нужно като информация, Вие може да се свържете с въпросната фирма по телефон или имейл, и да зададете въпросите, които Ви интересуват.

Системи за видеонаблюдение от V Maxprotect