wi-kamera

Колко безжични камери за видеонаблюдение са ви нужни?

Системите използващи безжични камери за видеонаблюдение са едни от най-популярните в наши дни. Те се използват най-често и са най-предпочитани поради флексабилността си и безбройните есктри и удобства, които предлагат. Дали ще изберете система за видеонаблюдение с една безжична камера или няколко зависи от големината и разположението на помещението, което искате да бъде охранявано.Ако трябва да охранявате голямо пространство, като офис или апартамент със няколко стаи, ще ви бъдат нужни повече камери за видеонаблюдение, за да бъде ефикасна охранителната система. Най-често за видеонаблюдение на домове, офиси, магазини и други подобни обекти се използват четири безжични камери.

При разположението им, се уверете, че всяка от тях може да види ключовите области от помещението, включително вратите и други входове, като прозорците, покрива и други потенциални места, откъдето може да проникне крадец.

На пазара се предлагат редица системи за видеонаблюдение, като голяма част от тях съчетават комплекти от четири или повече безжични камери, цифрови записващи устройства и външна памет за съхранение, като например хард дискове и монитори за наблюдение. Всеки професионалист препоръчва да направите бюджета така, че в него да предвидите една или камери повече. Повечето нови предварително конфигурирани охранителни системи за видеонаблюдение предлагат гъвкавост и лесно могат да бъдат допълнени от още безжични камери, когато имате нужда.

Има четири основни типа безжични камери за видеонаблюдение.

BOX камерите са едни от най-често използваните за видеонаблюдение. Изключителната им рентабилност и това, че са лесно забележими, което може да респектира всеки, ги прави един от най-добрите варианти за камери за видеонаблюдение.

Куполните камери са другия популярен и широко използван вариант при изграждането на цялостна система за видеонаблюдение. Въпреки, че размерите им варират, куполните камери по принцип са много по-малко натрапващи се от box камерите за видео наблюдение.

Bullet камерите са подобни на традиционните box безжични камери за видеонаблюдение. Те са лесно забележими, предлагат се в различни размери, като варират от доста големи до изключително компактни и функционални. Функционалността им се допълва от това, че много модели безжични булет камери се произвеждат с обективи с променливо фокусно разстояние и имате опцията да бъдат сменяни.

Взависимост от помещението и целта ви, броят на безжичните видеокамери може да варира. Огледайте добре мястото и се консултирайте със специалист кой вид камери и колко на брой да използвате.

Системи за видеонаблюдение от V Maxprotect