Кой има нужда от защита срещу подслушвателни устройства?

Сигурно ви се е случвало да срещата по пътя хора, които буквално са захапали телефона, или пък шофират и говорят? Мобилните технологии до толкова са станали част от нашето ежедневие, та дори използваме да уговаряме важни срещи, да преговаряме за отстъпки, да предоговаряме различни условия по договори без да се усетим понякога, че може би там някъде съществува човек, който не ни желае само доброто и определено би се възползват от дадената информация, ако има начин да се добре до нея. А начин има. Колкото и да ви се струва сигурно това, че говорите на километри от офиса или дома с бизнес партньора си, винаги има опасност някой да се е направил на частен детектив или индустриален шпионин и да ви закачил някое от много подслушвателни устройства или софтуер за gsm. Не вярвате ли? Може да се случи на всеки.

Знаете вероятно, че загубата на различна конфиденциална информация може да е загуба и за вашата компания. Ако сте управител на компания, част от агенция за охрана и сигурност, работещ във военна институция, служител във финансова институция, правителствен агент или служител, правен консултант, адвокат или счетоводител, инженер или софтуерен разработчик в голяма компания, или просто се притеснявате за личната и тази на близките си сигурност, тогава вие със сигурност имате нужда от нещо, което да ви е „гръб” в този опасен свят.

В общи линии това са хората, които биха имали нужда от специален софтуер или детектор, който би ги защитил от подслушвателни устройства, монтирани в дома, офиса или пък на мобилния им телефон. Не подценявайте хората, понякога както знаете „Тихите води са най-дълбоки”, така че внимавайте къде газите и най-добре си вземете с вас един „спасителен пояс”, ролята на който може да изпълни именно софтуера за защита срещу натрапници или крадци на идеи.

Ако вече сте убедени, че имате нужда от един такъв софтуер, може би ще трябва да посетите някой от специализираните магазини. По принцип може да го намерите, както в магазин за електроника, така и в магазин за шпионска техника. Все пак той е част от тази пазарна нища, предвид това, че се ползва за предотвратяване на шпионските действия на някой самозванец-шпионин.

Видеонаблюдение на работното място и в дома