kamera-jivot

Камера, която ви записва живота

Първата интерпретация на такава камера е била измислена и предназначена за болните от алцхаймер, за да могат да си спомнят последните неща, които са правили както и обстановката. Наскоро Английска компания, ще пусне масово в производство камери, които ви висят на врата и могат да нащракат целия ви живот.

Идеята е да се получи някакъв life-блог който да записва всички моменти, които сте преживели. Камерата се окачва на малка верижка на гърба ви и след това прави снимка на всеки 30 секунди. Камерата използва акселерометър и светлинни сензори за да може да реагира на нови неща в околната среда, както и топлинни сензори  и такива за движение, за да може да улови всяко събитие, което се случва около вас.

Според много доктори и специалисти, подобен апарат е помогнал на доста хора да си спомнят доста неща от изминалия ден. Засега камерата се използва именно от пациенти болни от алцхаймер, но да видим занапред дали ще стане някаква нова мода в интернет да се записва целия живот на някой или пък да имаме възможноста да наблюдаваме живота на някой през интернет.

Видеонаблюдение от V Maxprotect