ip-kamera

Какво трябва да знаете когато купувате система за видеонаблюдение

Важни въпроси, на които трябва да си отговорите

CCTV означава Closed Circuit Television и е система от охранителни камери, всяка от които свързана към обща система за наблюдение. CCTV камерите придобиват все по-голяма популярност, като средство за видеонаблюдение и са все по-достъпни и днес всеки собственик може да бъде по-спокоен за сигурността на своя дом, близки, бизнес и каквато и да е частна собственост.

Решавайки да охранявате своето имущество, чрез система за видеонаблюдение трябва да прецените своите нужди, за да изберете правилното оборудване.

Преценка на нуждата от видеонаблюдение

Много е важно да знаете какво и как искате да наблюдавате, закупувайки и изграждайки система за наблюдение. Най-важните въпроси, на които трябва да си отговорите са:

  • Дали искате да наблюдавате общо (влизане и излизане) от Вашата собственост?
  • Дали искате да виждате лица, номера на коли, дребни детайли?
  • Дали се нуждаете от безжична или окабелена система от охранителни камери?
  • Дали се нуждаете от вътрешни или външни камери за наблюдение?
  • Дали ще наблюдавате за посегателства, заедно с наблюдение на работното място?
  • Дали ще наблюдавате на живо или чрез IP камери, през интернет?
  • От колко камери се нуждае Вашата система?
  • Каква цена сте готови да платите?

Най-често използвани камери:

Окабелена камера. Това е стандартната охранителна камера, излъчваща цветно изображение. Повечето от тях са подходящи за вътрешно и външно видеонаблюдение, имат инфрачервена подсветка и предлагат перфектно изображение на картината.

Безжична камера. Все повече хора прибягват до този тип камери, като по-евтин вариант на системите за видеонаблюдение. Последните дигитални модели са сигурни, устойчиви на заглушаване от домакински уреди и дават кристално ясно изображение.

IP охранителни камери. Тези камери ползват рутер, също, както Вашия компютър. Те са чудесен начин за видеонаблюдение онлайн, на голямо разстояние, като това може да бъде и всяка точка на света. С тях можете директно да записвате изображението на компютъра, вместо да ползвате видео рекордер.

Цифрови камери за видеонаблюдение от V Maxprotect