ohranitelni-kameri-za-doma

Какво трябва да знаем за външните камери за видеонаблюдение

Как да изберем най-ефективната система?

Външните камери за видеонаблюдение се използват при охраната на открити пространства и са едно от най-ефективните средства за охрана в този случай. Тяхното основно предимство се състои във възможността да се използва техника, вместо жива охрана, която е не само скъпо струваща, но и сравнително неефективна.

Кои обекти се охраняват с външни камери?

Във всеки обект, който представлява особена важност може да бъде монтирана техника за видеонаблюдение. Това се отнася не само за домове и бизнес сгради, но и за обществено достъпни пространства, където свободното преминаване на хора с различни намерения изисква засилени мерки за сигурност.

При охраната на паркинги, складове или дворове на промишлени предприятия, както и земеделски или стопански площи също се използват външни камери за наблюдение, като моделите почти задължително имат инфрачервена подсветка и са пригодени за нощно виждане, тъй като по това време са най-застрашени от посегателства.

Как се захранват външните камери за видеонаблюдение?

В зависимост от мястото, на което се извършва наблюдението се използват различни системи, ползващи различни методи за захранване. Ако се охранява външната част на сграда камерите могат да се захранват от електрическата мрежа в сградата.

В случай, че се наблюдава отдалечено открито пространство, което не е свързано към електрическата мрежа, като водоеми, оранжерии, пчелини и други стопански обекти могат да се ползват камери, захранвани от автономна фотосоларна система, която, макар и скъпа, в бъдеще пести много средства, тъй като е напълно ефективен метод за охрана.

Периметър на наблюдението

Охранителните камери варират не само, като цени и вид (безжични, окабелени, цифрови, аналогови и др.), но и като периметър, който могат да покриват. При охраната на големи площи се ползват камери за дълги разстояния, оборудвани с варифокален обектив, позволяваш на потребителя да коригира ъгъла на наблюдение, фокуса и чистотата на изображението, според своите нужди.

Външните камери за наблюдение са изключително полезен помощник при охраната на открити пространства, в чиято полза можете да се уверите ако се обърнете към специализирана фирма, която да избере и изгради най-ефективната система за Вашите нужди.

Готови системи за видеонаблюдение цени