spy_equipment-and-gear-300x230

Какво може да намерите в един пълен spy shop

spy_equipment-and-gear-300x230Както много други магазини и шпионският или spy shop, както може да го намерите, предлага разнообразие от артикули. А в сферата на шпионажа човешкото въображение е било доста развито и безгранично.

Решили сте, че ви трябва някакво устройство за проследяване, подслушване или изобщо шпиониране. Но не знаете какво да изберете. Дали да е камера, която да сложите на сакото или пък камера в настолен часовник за вкъщи или офиса му/й? А може би копчета за ръкавели или брошка с камера? Или не, софтуер, с който да подслушвате телефона на виновника? Изобщо какво може да намерите в един spy shop, и какви са основните характеристики и приложения на продуктите там?

Първо трябва да решите дали ще пазарувате по интернет или ще се доверите на търговеца в магазина, покрай който минавате толкова често на път за и от работа, но така и нямате смелост да влезете. Както се досещате пазаруването по интернет има голямото предимство, че никой не ви вижда, когато купувате нещо, изпращането на стоката е дискретно. Можете на спокойствие да разгледате продуктите, ако се притеснявате. Има толкова много артикули, които със сигурност може да ви влязат в употреба.

На първо място камерите. Няма как да има spy shop без скритите камери. Има голямо разнообразие от такива. Може да намерите камери за видеонаблюдение, като тези, които се слагат в банки и различни обществени сгради. Също така IP камери, които може да гледате през интернет и които са идеалното решение за охрана на дома или офиса, докато вие сте в другия край на страната и дори света. После мини камерите, които може да са вградени в предмети – настолен часовник, рамка за снимка, компютърна мишка, слънчеви очила, химикалка, запалка, шапка, тока за колан и каквото още се сетите. Някои фирми предлагат и вграждане на мини камера в предмет по ваш избор. Не може да пропуснем и микрофоните или така наречените бръмбари. Те могат да бъдат, както абсолютно малки по размери устройства, които да закачите по дрехи, предмети или дори стена, а също така и софтуерни предложения. Последните са невероятни програми, които се качват на мобилния телефон на заподозрения в измама и може да слушате всеки един негов разговор, както по телефона, така и в радиус около него, стига само да не е изключен апарата, защото всъщност шпионският софтуер го трансформира в микрофон, който предава всеки звук. Освен това тази програма се маскира толкова успешно, че просто няма начин да бъде открита.

После идват и артикулите, които може да ви помогнат да се отървете от досадници или да си облекчите работния режим. В единия случай става за заглушителите на gsm. Тези устройства работят в радиус до 40-50 метра и заглушават мрежата на всеки един телефон. Или с други думи казано, веднъж влязъл в обхвата на заглушителя, досадника не може да проведе нито един разговор, защото телефонът показва, че няма обхват. Така може да го принудите да се премести някъде далеч от вас. Много полезно устройство за обществени сгради, като кина, библиотеки, музеи, банки и други, на които е забранено използването на мобилни телефони.

Следващото устройство, което може да намерите вече в почти всеки spy shop е мини слушалката. Това е подобно на хендсфри устройство, с което може да си говорите по телефона, без да се налага да го придържате с една ръка. Много полезно при хората, на които им се налага да шофират и говорят едновременно. Различните части на комплекта си взаимодействат посредством блутуут.

И това са в общи линии повечето артикули на един spy shop. Разбира се има и още много, но просто няма да ни стигне мястото да ви разкажем за всички. Ще оставим на вашата любознателност да се запознаете с тях.

 

Видеонаблюдение на работното място и в дома