OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Какъв тип видеонаблюдение търсят най-често клиентите

От какво зависи изборът на система?

При ежедневно нарастващата престъпност всеки се опитва да се защити и спаси своята собственост по най-добрия възможен начин, и ако в миналото можеше да се разчита основно на скъпо струващата жива охрана, то днес има съвсем достъпни системи за видеонаблюдение, отговарящи на изискванията на всеки клиент.

Кой тип наблюдение се търси най-често?

С напредването на технологиите, вече имаме възможност да наблюдаваме картина от обекта, който охраняваме през интернет и да виждаме случващото се на живо, на монитора на телефона, таблета или лаптопа. Това създава изключително удобство и дава огромно спокойствие, тъй като всеки може да види своята собственост, от всяка точка на света.

Онлайн можем да извършваме и наблюдение на работното място и по този начин да следим дали хората, които сме наели се отнасят безкористно и отговорно към собствеността, която сме им поверили. Този метод най-често се прилага в търговски обекти, където същевременно се предотвратяват кражби от страна на клиентите, които често се отказват от своите намерение при наличието на записваща техника.

При охраната на открити пространства, като земеделски имоти, пчелини, водоеми и дворове на промишлени предприятия се използват специални камери за външно наблюдение.

Тъй като откритите пространства са особено уязвими нощем е добре камерите, освен устойчиви на климатични промени да разполагат и с инфрачервена подсветка, осигуряваща добра картина при пълна тъмнина.

Системите за видео следене и записване се предлагат на различни цени, в зависимост от това до колко прецизна техника ползваме и каква площ на наблюдение покрива тя. Най-добър избор може да се направи само след консултация със специализирана фирма за охранителна техника.

В недалечното минало към камери за видеонаблюдение прибягваха предимно органите на реда при охраната на обществени сгради и открити пространства, но днес всеки може на сравнително достъпна цена да осигури охраната на своя дом, близките си хора или собствения си бизнес.

 

Системи за видеонаблюдение от V Maxprotect