infrared-kamera

Как да изберете подходящата камера за видеонаблюдение

Запознайте се с видовете, за да разберете какво търсите
Ако сте решили да се сдобиете с камера за видеонаблюдение изборът на правилния модел може да Ви затрудни сериозно. За да изберете точно тази, която Ви трябва е важно да знаете какво се предлага на пазара.
Какво ни предлага пазарът?
• Инфрачервени (IR) охранителни камери. Този тип камери са добро решение както при охрана на дома, така и на всяка бизнес инвестиция. Те предлагат цветна картина при дневна светлина и черно бяла при заснемане в пълен мрак. Независимо дали се използват в закрити или открити пространства те предлагат добро изображение при слаба или прекалено силна светлина.
• Дом (Dome) куполни камери. Те могат да се монтират на открито и закрито. Вариацията от видове Ви позволява да изберете издържащи на високи и ниски темпаратури, устойчиви на повреда, инфрачервени, както и класическите ‘’Smoked’’ куполни камери, при които е трудно да разбереш в коя посока е насочена лещата на камерата.
• Pro Box камери. Този тип камери за видеонаблюдение са известни с високото качество на картината, която излъчват. Те най-често се срещат в банки, големи магазини, гари, летища и др., като тяхното наличие служи, не само за опазване на сигурността,но и за наблюдение на работното място. Те имат добра инфра червена подсветка и дават еднакво ясно изображение в осветени и тъмни помещения.
• PTZ (Pan Tilt Zoom) камери. Те предлагат изключително удобство, тъй като се контролират чрез DVR софтуера за дистанционно, онлайн наблюдение или дори посредством джой стик. Вие можете да ги движите във всяка посока, както и да увеличавате (зумирате) изображението за по-детайлен анализ на картината. Тези камери са доста скъпи, но в много случаи цената е оправдана.
• Скрити камери. Малки и незабележими. Могат да се скрият във фалшиви датчици за пушек, в стенни часовници, плюшени играчки и др. Те нямат инфрачервена подсветка и дават лошо изображение в затъмнени помещения и при външно наблюдение, но са добро средство да наблюдавате наетия от Вас персонал, в случай, че му нямате доверие.

Цифрови камери за видеонаблюдение от V Maxprotect