izbor-videonabludenie

Как да изберем система за видеонаблюдение

Защо е важно да подберем правилно цялото оборудване?

Можете ли сами да инсталирате система за видеонаблюдение? Ако можете да свържете кабел от дигиталния видео рекордер до камерата, то Вие можете да инсталирате CCTV система от охранителни камери, като по този начин ще изгубите време, но ще спестите доста от цената за изграждане на системата.
Съвременните технологии направиха възможно буквално всеки да може да изгради 24 часова охрана на своя дом, бизнес или недвижима собственост. В общи линии системите за видеонаблюдение са достъпни и всеки може да си позволи да се предпази от вандализъм, посегателство, кражба или да следи своите работници на работното им място.
Как да подберем оборудването?
• Имайте предвид, че DVR рекордерът е този, който записва излъченото от камерата. Видеото се съхранява на твърдия диск на рекордера, след като сигналът бъде компресиран. H264 е новият технологичен DVR стандарт, съхраняващ три пъти повече видео и предоставящ много по-добро качество на изображението както при наблюдение на живо, така и през интернет.
• Добра идея е да изберете DVR рекордер, позволяващ дистанционно наблюдение, чрез всяка високоскоростна интернет връзка, навсякъде по света, за да можете да наблюдавате онлайн през всяко мобилно устройство, като таблет или мобилен телефон.
• Дистанционното наблюдение е безплатно и работи с динамичен IP адрес, който трябва да използвате, за достъп до Вашите камери. Този IP адрес е безплатен, така че няма да се налага да плащате допълнително за този начин на наблюдение, освен таксата за високоскоростен интернет.
• Изберете DVR устройство с детектор за движение, за да можете да преглеждате най-важните събития, излъчени от всяка камера. По Ваше желание можете да настроите рекордера да записва само при наличие на движение, за да не се налага да преглеждате целия запис, в търсене на събитие, траещо секунди.
• Уверете се, че Вашият DVR рекордер има поне един USB изход, за да можете да прехвърлите записите на флаш памет, както и че е съвместим с Вашия компютър, на който да гледате записаното в удобно за Вас време.

IP камери цени