kamera-videonabludenie

Как да изберем камера за видеонаблюдение?

kamera-videonabludenieНякога замисляли ли сте се какви са разликите в камерите за видеонаблюдение? Всеки от нас ги е виждал по улиците, магазините, охраняваните складове и фирмени обекти, дори в училищата и университетите. Всички те имат различна форма и изглеждат по подобен начин, но всъщност имат много повече разлики отколкото прилики. Четейки този материал вие ще разберете коя е най-добрата и подходяща камера за видеонаблюдение за вас, но винаги преди да инсталирате системата си за видеонаблюдение, се консултирайте със специалист.

Камерите са един от най-често използваните и най-успешни методи за охраняване. Съществуват стотици професионални видове и марки камери. Тези предназначени за видеонаблюдение са специализирани за всякакви цели и ситуации. Преди да закупите и инсталирате системата си за видеонаблюдение, трябва да помислите върху няколко основни фактора – какво ще охранявате, къде се намира наблюдавания обект, колко голям бюджет може да използвате за видеонаблюдение?

След като си отговорите на тези въпроси, може да започнете да избирате камерата за видеонаблюдение, която ще ви свърши най-добра работа и ще е най-подходяща за вас и вашата работа. Като за начало има 3 основни вида камери, които се използват в охранителните системи. Те са IP, HD и аналогови.

IP камерите са едни от най-разпространените, защото предлагат изключително качество, добра цена и много екстри и функционалност. Те дават възможност за наблюдение през интернет. Обикновено те правят това чрез компресиране на честотната лента, за да се намали натоварването на мрежата.

HD камерите предлагат висока резолюция и ниска цена. Най-често това са камерите, които биват предпочетени от търговци на дребно и от хора, които нямат нужда да наблюдават обекта “на живо”.

Аналоговите камери са най-старата опция, но все още се използват поради ниската си цена. Те обаче са технологично остарели и имат много несъвършенства, което ги прави и много трудни за инсталиране – изисква се много пробиване, кабели и екип. Друг голям недостатък на аналоговите камери за видеонаблюдение е, че предлагат изключително ниско качество на картината, най-слаби възможности за снимане и други.


Знаейки всичко това, на вас вече ще ви бъде много по-лесно и удобно да направите избора си и той да бъде най-добрият и подходящ за вас и нуждите ви.

Готови системи за видеонаблюдение цени