kamera-za-nabludenie-montaj

Как да изберем ефективни камери за наблюдение

Как и къде да ги монтираме?

От камери за наблюдение се нуждаем всички ние, които притежаваме собственост, която искаме да спасим от посегателства, с цел да бъдем спокойни във всеки момент от денонощието. За да бъде ефективно, обаче едно наблюдение трябва да си отговорим на няколко въпроса:

Какво искаме да наблюдаваме?

В случай, че се страхуваме за своя автомобил или искаме да следим случващото се около нашия дом, трябва да се спрем на външни видеокамери, специално пригодени да дават добро изображение, при ярко слънце и в пълен мрак, а също и при всякакви метеорологични условия.

Моделите, пригодени за външна охрана трябва да бъдат монтирани, така че да покриват точно периметъра, който най-силно ни интересува, като това може да бъде входната врата на дома ни, паркингът или гаражът, както и по-голяма зона, при охраната на складове и открити стопански обекти.

Външните камери могат да бъдат и безжични (ip) модели, специално пригодени за наблюдение на живо, изпращайки сигнала през интернет, директно към нашия телефон или друго мобилно устройство, позволяващо ни да наблюдаваме случващото се от всяка точка на света.

Какво изображение искаме да виждаме?

Ако държим да наблюдаваме и най-дребните движения и детайли, трябва да подберем техника, осигуряваща висока резолюция на картината. Тази техника включва не само вида на камерите, но и преобразуващото сигнала устройство, което трябва да бъде съобразено с особеностите на камерата.

Кога искаме да наблюдаваме?

Ако не можем да следим по всяко време своята собственост се налага да изберем апаратура за наблюдение и запис, с цел да преглеждаме записаното изображение в удобно за нас време.

Тук вида на самите видеокамери не е от голямо значение, тъй като записът се извършва от видеорекордер, съхраняващ записите за период, посочен от нас. За целта можем да ползваме външни, вътрешни или мини камери за наблюдение, захранвани чрез кабел или безжични модели.

Сигурността, която наблюдението на живо или на запис ни дава ни спестява средства за наемането на жива охрана и ни предпазва от излишни притеснения за нашите близки и имущество.

 

Системи за видеонаблюдение от V Maxprotect