Инсталация на безжични камери

При изграждане на големи проекти за видеонаблюдение, където обекта се състои от няколко сгради често се налага , системата за запис и възпроизвеждане (видеорекордери или PC базирани системи), да бъде разположена в една от тези сгради, а камерите да са монтирани навсякъде из обекта. Не рядко правилното решение особено в случай където е невъзможно полагане на кабел или разстоянията са големи е безжичен пренос на сигнала. За безпроблемен пренос на сигнал между няколко сгради е необходимо да се спазват определени технически изисквания.

На  изображенията са показани различни схеми за инсталация на безжични камери за видеонаблюдение. Тези схеми биха Ви помогнали по-лесно да планирате къде да поставите вашите камери спазвайки определени правила.

Безжична инсталационна система

На горното изображение е показана схема на безжично решение при изграждане на системи за видеонабюдение, където е изключително важно приемника да е монтиран над сградата или по точно да няма предмети или сгради, които да отклоняват сигнала или да го спират.Второто важно нещо да е да сте сигурни че двата приемника имат чиста видимост един към друг.

Инсталиране на безжични камери

При монтирането на безжичният приемник или предавател е добре той да се монтира на покрива или по точно на ръба на покрива за да има ясна линия между предавател приемник и също така да се избегне отклоняването на сигнала.

От голямо значение има и повърхността като тя може да повлияе на обхвата на безжичната връзка.

IP камери цени