Доверие или подслушвателни устройства: според човека и случая

Случва се понякога да искате да научите някои неща. Дали за справедливо възмездие или просто от мания за преследване и други съображения, но просто трябва да научите какво се случва. Има няколко варианта да направите това: да говорите с човека открито,  като се надявате, че той ви уважава достатъчно да ви каже, да го преследвате, за да видите какво и къде прави или пък да се снабдите с подслушвателни устройства и да научите истината от разстояние.

Първото може да стане само, ако става въпрос за близък човек или приятел. Не става, ако искате да научите нещо, свързано с вашата работа, да седнете и да говорите с големия шеф. По принцип и не би трябвало да го подслушвате, все пак е подсъдно, но за да сте подготвени за едно евентуално уволнение или пък повишение няма нищо лошо да „подочуете”. Макар че даже и да става дума за близък човек, не винаги може да сте сигурни, че ще ви кажат, каквото ви интересува. И тук идва шпионската техника от типа на подслушвателни устройства. Те могат да се поставят на стационарни или мобилни телефони, на различни вещи в дома или в офиса, за да запишат всяка една казана дума около тях.

Най-добре би било да заложите на софтуер, който се инсталира на мобилния телефон на „жертвата”. Все пак днес никой не излиза без телефона си и така има много по-голяма вероятност да научите някои неща, които ви интересуват. За този вид подслушвателни устройства обаче ще трябва да имате достъп до телефона на човека, който ще подслушвате.

Видеонаблюдение на работното място и в дома