До колко е морално да действате с подслушвателни устройства?

Животът ни днес е в голяма степен дотолкова улеснен от различните технологични джаджи, че дори не се замисляме за тях. В края на краищата човек така е устроен, че когато притежава нещо, то много скоро го приема като даденост и забравя какво би било без него. И много често вместо да си спомним, че преди всичко сме хора и ни е дадено дар слово, за да се разбираме със себеподобните си, ние ползваме разни тактики и дори техника, за да научим толкова прости неща.

Така, когато някой крие тайна от вас, и дори след директно питане не ви казва, вие може да я научите, като си набавите някое от многото подслушвателни устройства, които днес може да намерите в мрежата, съвсем свободно продаващи се.

Тези подслушвателни устройства може да ползвате, както да слушате какво си говори даден човек по мобилния телефон, така и по стационарния, и дори и може да слушате в някое помещение без вие да сте там реално.

В повечето случаи ви трябват само няколко минутки, за да качите даденият софтуер или пък да свържете подслушвателя с телефонната линия. След това остава само да слушате, особено, ако устройството се захранва от телефонната мрежа. Тогава практически може да слушате вечно без да се налага да презареждате каквото и да било.

Доколко обаче това е морално? По принцип на територията на страната имате право да притежавате подслушвателни устройства, вероятно само въпрос на скрупули от ваша страна е и да го използвате. И все пак в даден момент на човек му писва и не му се говори, така че идва ред на скритата, тайна артилерия.

Системи за видеонаблюдение от V Maxprotect